Huis en haard

Huis en haard

De koop of verkoop van een woning heeft vaak veel voeten in de aarde. Een huis kies je tenslotte niet zomaar. Het kost vaak veel geld en regelwerk. Wassink Notariaat kan u ondersteunen bij de overdracht. We zorgen voor kloppende aktes en een soepele financiële afhandeling.

Leveringsakte en hypotheekakte

Bij de overdracht van een huis hebt u een leveringsakte en (meestal) een hypotheekakte nodig. Daarin staat tot in detail wat u met de bank en de (ver)koper hebt afgesproken. Wij maken deze papieren op orde. Daardoor komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. En als de handtekeningen zijn gezet, regelen we de financiële afwikkeling van de overdracht. Regelt u de verkoop zonder makelaar? Dan kunnen wij ook het koopcontract voor u opstellen.

Overdracht in speciale situaties

Bij de verkoop van een woning kan er sprake zijn van een bijzondere situatie. Bijvoorbeeld als ouders en kinderen samen een woning willen kopen. In zo’n geval is het slim om ons vooraf al mee te laten denken. We bekijken dan hoe u deze overdracht financieel en juridisch het beste kunnen regelen.

Splitsing van een pand

Koopt of verkoopt u een appartement? Of wilt u een woning in appartementen opsplitsen? Dan krijgt u te maken met een splitsingsakte. Daarin staat bijvoorbeeld vermeld welke ruimtes privé of gemeenschappelijk zijn. We weten precies hoe zo’n akte eruit moet zien. Vraag ons gerust om advies.

Relatie en woning

Vaak maken mensen al bij het begin van hun relatie afspraken over hun bezittingen – zoals hun woning. Die afspraken kunt u bij ons laten vastleggen in huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden, of een samenlevingscontract. Mocht het tot een scheiding komen, dan hebt u een handvat voor de verdeling van uw woning. Maar ook als u geen afspraken hebt opgesteld, kunt u onze hulp vragen bij de woningverdeling.

Andere vragen over de overdracht van onroerend goed? Bel of mail ons even.

Voor de hele familie

Ook bij andere zaken kan Wassink Notariaat u advies geven en uw akte opstellen. Misschien spelen er acute vragen rond een testament of erfenis? We kunnen u vaak snel verder helpen.

Familiezaken

© Wassink Notariaat 2018

Privacystatement

Algemene voorwaarden