Onderneming en organisatie

Onderneming en organisatie

Afspraken over de oprichting of overdracht van een bedrijf moeten zwart-op-wit staan, tot de kleine lettertjes aan toe. Bij Wassink Notariaat beheersen we die kant van het ondernemerschap tot in de puntjes. Ook bij het starten van een vereniging of stichting helpen we u aan de juiste akte.

Rechtsvormen

Als beginnend ondernemer moet u kiezen welke rechtsvorm het beste bij uw firma past. Wordt het een eenmanszaak, een vof, een bv? Maar ook als uw bedrijf al langer bestaat, is het soms nodig om de rechtsvorm te heroverwegen. Wij kunnen u daarbij deskundig advies geven en een oprichtingsakte opstellen. En wilt u later iets wijzigen? Klop dan gewoon weer bij ons aan.

Aandelenoverdracht

Is het moment aangebroken om uw bedrijf over te doen aan een familielid, of te verkopen aan een andere partij? Dan kunt u ons inschakelen als deskundige sparring partner. Meestal verloopt zo’n verkoop via een aandelenoverdracht. In nauwe samenspraak met u maken we een akte voor de overdracht. En als de verkoop daar is, zijn we de spil in de financiële afwikkeling van de transactie.

Stichting, vereniging en coöperatie

Ook voor de aftrap van uw stichting, vereniging of coöperatie hebt u een oprichtingsakte nodig. Met het opstellen van deze ‘statuten’ schrijft u eigenlijk een handleiding voor de organisatie. Iedereen weet dan wat u gaat doen en hoe uw organisatie werkt. Met onze hulp kunt u dit document op de juiste manier opstellen.

Wilt u de mogelijkheden voor een bedrijfsoverdracht bespreken? Of een statutenwijziging doornemen? Neem gerust contact op om uw vraag te stellen.

Estate planning

Hebt u veel geld en bezit te verdelen bij uw overlijden? Schuif eens bij ons aan om te bekijken hoe u het vermogen op een goede manier kunt overdragen aan uw naasten. Anders loopt u de kans dat vooral de fiscus profiteert.

Vermogen overdragen

© Wassink Notariaat 2018

Privacystatement

Algemene voorwaarden