Vermogen overdragen

Vermogen overdragen

Een woning, bedrijf, sieraden, aandelen … Misschien hebt u bij overlijden veel vermogen te verdelen. Maar hoe doe je dat zo voordelig en slim mogelijk? Wassink Notariaat is expert in estate planning, het goed plannen van uw vermogensoverdracht. Zo komt uw bezit daar waar u het wilt.

Bij estate planning bespreken we eerst hoe u uw vermogen wilt nalaten. In overleg met u maken we een plan om het bezit op zo’n manier te verdelen dat er niet onnodig veel naar de fiscus gaat. Daarbij kunt u denken aan de volgende onderdelen:

Besparing op erfbelasting

Degenen die uw vermogen erven, moeten vaak erfbelasting betalen. Dit bedrag kan behoorlijk in de papieren lopen, als het om veel geld gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat uw nabestaanden een hoge aanslag krijgen. Samen bekijken we welke opties passen bij uw situatie.

Overdracht van woning of bedrijf

Misschien wilt u graag dat uw huis in de familie blijft, omdat het een rijke geschiedenis heeft? Of hebt u een bedrijf dat u na overlijden wilt overdoen aan uw zoon of dochter? We zoeken voor u uit welke constructie het beste bij uw wensen past én voordelig en veilig is.

Schenking

Een van de manieren om uw vermogen te verdelen, is om bij leven al een deel aan uw kinderen of anderen te schenken. Maar hoeveel kunt u schenken? Wat geeft u aan wie? Hoe voorkomt u scheve gezichten? En welke rol speelt de fiscus? Zulke vragen kunt u bij ons aan tafel bespreken. We helpen u om de schenking op een goede manier in te richten. Dat leggen we vast in een schenkingsakte.

Eigen bijdrage

Estate planning kan ook helpen om te voorkomen dat u een onnodig hoge eigen bijdrage aan zorg moet betalen – bijvoorbeeld bij een opname in een verpleeginstelling.

Download de brochure De belastingtarieven van 2018

Bent u benieuwd of estate planning in uw geval zinvol is? Bespreek het eens met notaris Frank Wassink.

Hoe wij werken

Bij Wassink Notariaat staat uw verhaal voorop. We horen graag wat u belangrijk vindt in het leven. Zo kunnen we u het beste helpen bij het opstellen van een akte, of het nu een testament of een koopcontract is.

Over ons

© Wassink Notariaat 2018

Privacystatement

Algemene voorwaarden